in 2006...

Doi frati, inginerii Boris si Daniel Berd, au fost la pescuit in Delta din Carpati si vorbeau despre parteneriat pentru a schimba lumea.

Experienta lui Boris 13 ani in materialele de constructii avansate si 20 de ani de experienta a lui Daniel in domeniul productiei, designului si managementului de proiect au condus la un parteneriat care creeaza produse sportive de inalta tehnologie din fibra de carbon si scaune cu rotile.

Pana in 1998, utilizatorii de scaune cu rotile care au testat scaunele cu rotile ale lui Berd le-au spus ca au nevoie reala pentru o amortizare mai buna a scaunelor rulante. Din cauza presiunii, ranile au fost o parte foarte rea a vietii oamenilor. Avand in vedere aceasta provocare, Berd a creat Cream Foam ™, spuma super usoara, care reduce de 5 ori presiunea. In curand, Cream Foam ™ a fost patentata si fost folosita atat in pernele scaunelor cu rotile, cat si in paturi medicale.

Acum datorita produsului avansat de amortizare, Berd a creat o tehnologie care ar putea revolutiona amortizarea la un cost mult mai mic decat Cream Foam ™. Saltea.md au inceput sa evolueze printr-o serie de descoperiri si evolutii ale produselor. Intr-un astfel de tempou, a ineput dezvoltarea masiva a mobilei usoare si produselor cu necesitate in domeniu.

Acest material extraordinar de moale și puternic este ultra-durabil si nu a influentat negativ corpul uman niciodata. Descoperirea cheiei a aparut atunci cand Cream Foam ™ a fost turnat într-o forma care s-ar putea "relaxa" sub punctele de presiune, redistribuind presiunea in alte zone. Aceeasi caracteristica s-a dovedit a da un suport uimitor pentru spinare, in saltele.

Odata cu trecerea timpului, produsele predecesoare ale Saltea.md au devenit licentiate.

Astfel, astazi compania are peste 5 patente, ale companiilor ce fac parte din domeniul sanatatii sau confortului superior pentru oameni.

In 2008, fratii Berd si-au propus sa combine toate cunostintele despre amortizare in producerea saltelelor. Structura Cream Foam ™ a facut posibila elaborarea unui produs anatomic, care ne va oferi confort si relaxare.

Astazi, uzina produce sute de saltele anual, cu termen de exploatare de peste 10 ani. Gratie inventiei ce dateaza din anul 2006, saltelele noastre pot fi vandute la preturi mult mai mici si concureaza cu cele de 2000$, asigurand sanatatea corpului uman.

De ce Saltea.md ®? Pai, de ce nu? O denumire simpla, usor de retinut si clara. De ce violet? Este o culoare superba si are semnificatia de a trata oamenii cu regalitate. Albastru este o culoare relativa medicinei, iar saltelele cu efect anatomic, imbunatatesc sanatatea.

Astfel, fratii au gasit modalitatea in care sa produca saltelele, ca oamenii sa aiba nevoie de ele. In prezent ei se concentreaza pe crearea altor produse la fel de minunate!